За добу 3 січня ворог здійснив 27 ударів по цивільному населенню Донеччини. Серед постраждалих - дитина.

Як повідомляє відділ комунікації поліції Донецької області, окупаційні війська вели вогонь по 11 населених пунктах: містах Авдіївка, Гірник, Красногорівка, Курахове, Торецьк, Часів Яр, селищу Неліпівка, селах Вовченка, Зоря, Сєверне, Тоненьке. Армія рф застосувала проти мирних жителів авіацію, РСЗВ «Смерч» , «Град», артилерію.

Пошкоджено 24 цивільних об’єкти: 16 житлових будинків, господарчу споруду, 5 автомобілів, газопровід, лінію електропередачі.

Авдіївка витримала 15 атак, з них 12 авіаударів. Загинув 51-річний чоловік, його 50-річна дружина отримала важкі поранення. Зруйновано приватний і багатоквартирний будинки.

Росіяни накрили з артилерії Гірник. Травмовано людину, пошкоджено 5 домівок, автомобілі, електромережі.

Ще одна поранена цивільна особа – у Торецьку.

Село Зоря зазнало артилерійського обстрілу. Ворог пошкодив 6 приватних осель, автомобілі, газогін.

Крім того, сьогодні, 4 січня, вночі росія атакувала Курахове ракетами С-300. Пошкоджено щонайменше 4 багатоквартирних будинки, дитячий садок, школу, кафе, профілакторій, адмінбудівлі. Попередньо – жителі не постраждали.

Про оперативну ситуацію по області станом на ранок 4 січня повідомляє і начальник ДонОВА Вадим Філашкін.

Покровський район. В Авдіївці 1 людина загинула і 1 поранена. У Мар'їнській громаді пошкоджено 2 багатоповерхівки у Красногорівці, обстріляні Новомихайлівка , Максимільянівка і Єлизаветівка. По Кураховому опівночі росіяни випустили 7 ракет С-300, зруйновані дитсадок, школа, профілакторій і кав'ярня, пошкоджено численні багатоповерхівки. Також у Курахівській громаді поранено людину і пошкоджено 5 будинків у Гострому, обстріляні Острівське, Вовченка та Ганнівка.

Краматорський район. Двічі обстріляне Торське Лиманської громади — без жертв.

Бахмутський район. У Торецьку поранено людину, у Неліпівці пошкоджено 2 будинки, у Нью-Йорку — лінію електропередачі. У Часовоярській громаді пошкоджені 5 приватних будинків і багатоповерхівка. У Званівській громаді обстріляні Переїзне і Верхньокам'янське, також під вогнем Сіверськ.