За добу 26 грудня окупанти завдали 14 ударів по цивільному населенню.

Як повідомляє відділ комунікації поліції Донецької області, армія рф накрила вогнем 10 населених пунктів: міста Авдіївка, Залізне, Красногорівка, Курахове, Торецьк, селища Нью-Йорк і Північне, села Бердичі, Костянтинівка та Никифорівка.

Ворог застосував БПЛА та артилерію. Руйнувань зазнав 21 цивільний об’єкт: 14 житлових будинків, лікарня, школа, господарчі споруди, автомобілі.

По Торецьку росія вдарила з артилерії - вбила двох цивільних мешканців. Пошкоджено два приватних будинки.

Обстріл Північного забрав життя людини, ще одна отримала поранення. Снаряди пошкодили багатоквартирний будинок і три приватні оселі, соціальну інфраструктуру.

В Авдіївці снаряди влучили у приватний будинок. Загинув чоловік, а жінка зазнала травм. Постраждалу дістали з-під завалів та евакуювали до лікарні «Білі янголи».

Ще одного мирного жителя росіяни вбили в Красногорівці. Внаслідок ворожих атак є поранений в селі Костянтинівка Мар’їнської громади.

Окупаційні війська обстріляли Курахове, пошкодивши лікарню, два багатоквартирних і приватний будинки. Інформація про постраждалих не надходила.

Про оперативну ситуацію по області станом на ранок 27 грудня повідомив і керівник ДонОВА Ігор Мороз. 

На Донецькому напрямку в Авдіївці 1 людина загинула і 1 поранена, пошкоджено інфраструктурний об'єкт. У Мар'їнській громаді 1 людина загинула у Красногорівці і 1 поранена у Костянтинівці. У Кураховому пошкоджено 6 багатоповерхівок. В Очеретинській громаді пошкоджено будинок в Орлівці, обстріляна Новобахмутівка.

На Горлівському напрямку у Торецькій громаді загинули 3 людини: 2 у Торецьку і 1 у Північному.

На Лисичанському напрямку обстріляні три вулиці Переїзного Званівської громади і три вулиці Сіверська. У Лиманській громаді під вогнем Торське і Зарічне.