Минулого дня до поліції Курахового звернувся 61-річний мешканець Красногорівки, який повідомив що двоє молодих людей напали на нього, побили та заволоділи його майном.

На місце події була направлена слідчо-оперативна група поліції Курахового. Вже протягом години поліцейські встановили обставини розбійного нападу та осіб, які його вчинили.

Ними виявилися двоє місцевих хлопців 16 та 17 років. Встановлено, що ввечері 30 листопада нападники прийшли до приватного домоволодіння чоловіка. Відкривши вхідні двері, вони почали бити власника оселі, після чого забрали телевізор, мішок картоплі та мішок вугілля й втекли з місця скоєння злочину.

Наразі майно, здобуте злочинним шляхом, вилучено та буде повернуто законному власнику.

В ході перевірки було встановлено, що підлітки вже не вперше порушують закон – наразі на розгляді у Селидівському суді перебувають матеріали справи відносно фігурантів за скоєння майнового злочину.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 187 (Розбій, поєднаний з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Покровське районне управління поліції Донецької області