Минулої суботи до чергової частини Покровського відділу поліції звернулась жінка 1953 року народження, яка повідомила, що її ошукали.

Встановлено, що на вулиці до потерпілої підійшла незнайомка, завела розмову, в ході якої поцікавилась станом здоров’я пенсіонерки й запропонувала вилікувати існуючі хвороби. Для «цілющого обряду» перехожа попросила літню жінку принести з дому гроші, зауваживши при цьому, що чим більша буде сума, тим швидше відступлять хвороби. В цей момент до них підійшла ще одна жінка, яка ніби то також зголосилась стати клієнткою «цілительки», однак може поступитися своєю чергою.

Як розповіла в поліції потерпіла, слова обох жінок були настільки переконливими, що вона не вагаючись вирушила додому, зібрала всі гроші, які мала, й принесла в умовлене місце. «Цілителька» взяла згорток, щось над ним прошепотіла, а потім дала пенсіонерці червону нитку і попросила відійти на перехрестя та спалити її. Потерпіла відійшла на кілька метрів, виконала свою частину обряду, а коли повернулась назад – «цілителька» разом з іншою клієнткою «розчинились у повітрі». Постоявши ще кілька хвилин, розгублена покровчанка здогадалась, що її ошукали й вирушила до поліцейського відділу.

Здобиччю шахрайок стали: 3 160 євро, 1 600 доларів США та 130 тисяч гривень.

За даним фактом слідчі поліції відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді до 3 років обмеження волі.