Рятуючись від спекотної червневої погоди, люди масово вирушили до води. Місця для купання, традиційно, обирають за принципом розташування водойми, нехтуючи при цьому безпекою. Як наслідок - численні випадки утоплень. Так, тільки за останні вихідні в Україні втопилося 24 людини, з яких троє дітей, інформує сайт рятувальників Донеччини.

Зокрема на Луганщині 13 червня на озері Чисте міста Сєвєродонецьк, в необладнаному для купання місці потонули двоє - батько 1987 року народження разом з сином 2011 року народження. Рятувальники, що прибули на місце події, з'ясували, що люди купалися в озері та за тривалий час так і не випірнули з води.

На Рівненщині цієї неділі, 14 червня, двоє громадян втопилося на р. Горинь в с. Бродівка Острозького району та на озері Маринське поблизу с. Тумень Дубровицького району.

На водоймах Полтавщини, а саме: на р. Сухий Кагамлик в м. Кременчук в парку Воїнів Інтернаціоналістів, на р. Многа в с. Вороньки Чорнухинського району та на місцевому ставку в с. Судіївка Полтавського району, потонуло за добу троє громадян.

Найчастіше причиною трагічних наслідків є купання у заборонених місцях, які позначаються відповідною табличкою "КУПАТИСЯ ЗАБОРОНЕНО!", а також пірнання у стані алкогольного сп'яніння.

Тож, з метою попередження загибелі людей, рятувальники наголошують на неухильному дотриманні правил безпечної поведінки на воді.

Пам'ятайте! Основними умовами для безпечного відпочинку є:

  • правильний вибір місця для купання;
  • суворе дотримання правил безпеки під час плавання;
  • постійний контроль за дітьми з боку дорослих;
  • категоричне "НІ" алкогольним напоям, адже у стані сп'яніння люди втрачають пильність і не можуть адекватно зорієнтуватися у разі небезпечної ситуації.

Окремо Державна служба з надзвичайних ситуацій звертається до батьків: у період літніх канікул слідкуйте за дозвіллям дітей та не дозволяйте їм самостійно відвідувати навіть найменші водойми!