Минулими вихідними четверо мешканців Покровської оперативної зони звернулись до поліції з аналогічними заявами та проханнями допомогти їм розшукати зловмисників, які вкрали гроші з карток. Загальна сума коштів, вкрадених з усіх чотирьох карт, перевищує 100 тисяч гривень. Інформацію про це правоохоронці надали на своєму сайті.

Всім потерпілим дзвонили «представники служби безпеки банків» й казали, що клієнтам необхідно пройти ідентифікацію та убезпечити свої банківські рахунки від посягань. Мешканці Покровська, Селидового та Авдіївки уважно слухали та виконували вказівки невідомих, не підозрюючи, що саме в цей момент «відкривають» злодіям доступ до своїх грошових збережень. Найбільш за всіх постраждав житель Авдіївки, з рахунків якого зникло майже 70 тисяч гривень.

За всіма фактами слідчими поліції відкриті кримінальні провадження з частиною 1 статті 185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді до 3 років обмеження волі.

Правоохоронці звертаються до громадян та рекомендують:

- не відповідати на підозрілі телефонні дзвінки;

- не повідомляти нікому реквізити платіжних карток (термін її дії, код CVС2/CVV2, ПІН-код до картки), персональні дані, логін/пароль для входу у веб-банкінг, одноразові паролі для проведення додаткової аутентифікації;

- застосовувати ліміти на проведення операцій з використанням платіжних карт;

- користуватись послугами смс-інформування про здійснені операції;

- пам’ятати, що справжнім співробітникам банку заборонено телефонувати клієнтам та перепитувати будь-яку інформацію стосовно банківських рахунків та карток.