Споживання саморобного алкоголю через відсутність контролю за його якістю може призвести до отруєння та смерті.

Щоб запобігти цьому співробітники сектору превенції Покровського відділу поліції виявляють факти виготовлення та збуту самогону, притягуючи порушників до адміністративної відповідальності.

Так, дільничні офіцери поліції Покровська протягом січня поточного року вилучили у місцевих мешканців близько 50 літрів самогону, 300 літрів браги та 2 самогонних апарати.

11 покровчан, які на дому виготовляють та зберігають самогон, виявили дільничні офіцери Покровського відділу поліції. За всіма фактами поліцейські склали адміністративні протоколи за ст. 176 «Виготовлення, зберігання самогону та апаратів для його виготовлення» Кодексу України про адміністративні правопорушення, що тягне за собою накладення штрафу до 170 гривень.

А от за придбання самогону правоохоронці притягнули до відповідальності 4 особи. Нагадаємо, що придбання самогону та інших міцних спиртних напоїв домашнього виробництва тягне за собою адміністративну відповідальність за ст. 177 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Поліція закликає населення до спільної боротьби з цією проблемою. При наявності будь-якої інформації про незаконне виготовлення або реалізацію самогону, відразу звертайтеся за телефоном «102» або до свого дільничного офіцера поліції.