Майже 10 тисяч гривень перерахувала 36-річна жінка представнику рекрутингової фірми, сподіваючись найближчим часом полетіти на роботу до Німеччини. Подробиці повідомляє сайт Покровського відділу поліції.

До чергової частини Покровського відділу поліції звернулася місцева мешканка, яка поскаржилася на те, що її ошукали. Встановлено що потерпіла, перебуваючи в пошуках роботи, натрапила в інтернеті на оголошення, в якому невідомі пропонували свої послуги з працевлаштування за кордоном.

Покровчанка зв’язалась з представником рекрутиногової компанії, який розповів їй про умови праці в Німеччиніта пообіцяв купити авіаквиток в один бік за «спеціальною» ціною. Жінка погодилась і перерахувала 9 тисяч 800 гривень на зазначений незнайомцем рахунок. Через кілька днів жінка отримала фото свого квитка та смс-повідомлення від представника фірми, в якому той запевнив, що все гаразд і найближчим часом їй зателефонують та повідомлять про подальші дії.

Минуло більше двох тижнів, однак потерпілій так ні хто і не подзвонив. Покровчанка кілька разів намагалась самотужки зв’язатися із чоловіком та він на дзвінки не відповідав. Запідозривши, що її обманули, жінка звернулась про допомогу в поліцію.

За даним фактом слідчими відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 190 «Шахраство» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді до 3 років обмеження волі.

Поліцейські попереджають: дуже багато людей займаються пошуком роботи за кордоном і зловмисники заробляють на недосвідченості в цьому питанні громадян чималі гроші, тому користуйтесь послугами перевірених компаній, які вже встигли зарекомендувати себе на ринку працевлаштування.