З перших днів повномасштабного вторгнення компанія Метінвест як соціально відповідальний бізнес надає Покровській та сусіднім громадам всебічну допомогу в протидії агресору: облаштовує укриття, підтримує гуманітарно, допомагає медичним закладам тощо. Зокрема завдяки Метінвесту в Покровській громаді облаштовані шість укриттів.

«Ми знаходимося на території, яку ворог активно обстрілює, але життя та здоров'я наших співробітників, а також жителів громад для нас є принциповим питанням. На кожному з підприємств Метінвест облаштоване укриття, вони забезпечені всім необхідним: це вода, харчові набори, медикаменти, матраци, піддони, засоби гігієни. Також триває робота з облаштування укриттів на базі дошкільних навчальних закладів», – розповів генеральний директор ПРАТ «Шахтоуправління «Покровське» Валерій Яковенко.

Усього за цей час компанія Метінвест допомогла Покровській громаді відремонтувати та обладнати шість укриттів, ще два – в планах на поточний рік. У випадку небезпеки в них також знайдуть прихисток мешканці сусідніх будинків.

«Укриття мають все необхідне: гарний ремонт, нові меблі, сантехніку. Важливо, щоб попри війну, яку веде проти нас росія, наші діти мали змогу продовжити здобувати освіту та перебувати в безпеці. Ми робимо все, що від нас залежить, аби захистити наших громадян та зберегти їх життя та здоров'я», – зазначив Валерій Яковенко.

У центрі уваги – саме об’єкти, які здатні захистити від обстрілів, адже є це вимогою часу.

«Компанія Метінвест ретельно ставиться до того, щоб саме укриття були облаштовані, щоб могли укритися й діти, і наші містяни. Зараз, поки, дякувати Богу, арта нас не чіпляє, в цих приміщеннях займаються діти», – розповіла заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова.

Вона підкреслила, що спілкування наживо – надважливе для юних мешканців Донецької області. На базі закладів, у яких є укриття, створені освітньо-консультаційні центри. Тут за графіком невеликими групами займаються і школярі, і дошкільнята, і вихованці гуртків.

«Маємо великий проєкт з ЮНІСЕФ, який реалізується на базі укриттів, де невеликими групами дітей готують до школи. Ну і, звісно, наші школярі можуть відвідати в укриттях освітні консультаційні пункти. Тут їх чекають викладачі, можна проконсультуватися або відвідати урок та поспілкуватися з вчителем. І діти можуть спілкуватися офлайн один з одним, що зараз дуже важливо», – каже Маргарита Ідрісова.

В одному з укриттів, відремонтованих за підтримки компанії Метінвест, проходить урок математики для третьокласників. А в сусідній кімнаті кипить творче життя – тут займаються вихованці гуртків прикладного мистецтва та малювання. Гуртківці «Чарівного олівця» віком від 5 до 18 років кажуть, що дуже задоволені можливістю займатися улюбленою справою у колі однодумців і наживо отримувати поради від керівника. Кілька старших дівчат планують вже цього року вступати до художніх вишів.

«Я готуюся до вступу у вищий заклад. Сюди ходжу не дуже багато часу, але вже бачу прогрес. У цьому укритті дуже комфортно, тепло, все дуже добре», – каже вихованка гуртка Катерина.

Кипить життя і в укритті ще одного навчального закладу, яке теж активно задіяне в освітньо-виховному процесі – тут саме проходять заняття з прикладного мистецтва та танців.

Робота над облаштуванням укриттів в Покровській громаді не припиняється, цього року планують створити ще кілька таких об’єктів.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що Метінвест допомагає Покровській КЛІЛ відновити хірургічне відділення.