Питання обмеженої кількості адміністративних послуг обговорювали на засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України від Донецької області.

На засіданні наголошувалось, наскільки важливо, щоб наші люди у відносно тиловій частині області мали доступ до якомога більшої кількості адмінпослуг.

Сервісний центр, який продовжує роботу у Покровську, зараз надає 329 послуг - це дуже великий показник, враховуючи всі обставини, однак це далеко не повний комплекс.

Зараз на Донеччині неможливо отримати паспорт чи статусне посвідчення, але ця потреба нікуди не зникла — близько 50 людей щотижня звертаються з цією проблемою і вони вимушені їхати в сусідні області, щоб отримати необхідні документи.

Наразі Державна міграційна служба не готова поновити роботу демографічного реєстру в Донецькій області, робота в цьому напрямку продовжується.

Раніше повідомлялось, що паспорти громадян України, термін дії яких закінчився у період воєнного стану, залишаються чинними.

Також ми розповідали, що в органах ДРАЦС доступна нова зручна функція, яку Мінцифра запровадила спільно з Мін'юстом, — шеринг внутрішнього та закордонного цифрових паспортів у застосунку Дія.