Красноармійський міськрайонний суд погодився з доводами прокурора Красноармійської місцевої прокуратури та визнав винним мешканця Покровська у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 164 КК України (ухилення від сплати аліментів на утримання дітей).

Так, 26-річний місцевий житель не платив аліменти своїй колишній дружині, яка після розлучення сама виховує їх малолітню доньку.

Жінка звернулась до суду, рішенням якого чоловіка зобов’язано сплачувати грошові кошти на утримання дитини у розмірі чверті всіх видів заробітної плати щомісячно, але не менше 30% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

Однак, грубо порушуючи обов'язки батька, будучи працездатною особою, навіть після рішення суду чоловік злісно ухилявся від сплати аліментів, за що у січні минулого року був засуджений до 90 годин громадських робіт.

Незважаючи на це, горе-батько продовжив ухилятися від надання допомоги на утримання власної дитини.

Суд, вивчивши всі обставини справи, неплатника аліментів визнав винним в інкримінованому злочині та призначив йому покарання у вигляді 200 годин громадських робіт.

Красноармійська місцева прокуратура