За минулу добу, 26 липня, на території Донецької області сталося 56 пожеж, з яких 41 – це займання та загоряння на відкритих територіях. Такі дані наводить сайт рятувальників Донеччини.

Коли починаються жнива, гаряча пора наступає не лише для аграріїв, але й для вогнеборців. Щодня десятки викликів на гасіння сухої трави, стерні та лісової підстилки – така сумна статистика літнього періоду.

Займання залишків сухої рослинності не є безпечними, як помилково вважають багато громадян. Підпалюючи купу сміття біля подвір’я або намагаючись випалити набридливий бур’ян, варто пам’ятати, що вогонь може будь-якої миті перекинутися на житлові будинки.

Горить не лише трава. Протягом доби сталося 13 пожеж у природних екосистемах. А це – значна шкода навколишньому середовищу та величезні матеріальні збитки. Протягом доби рятувальники Донеччини 10 разів залучалися до гасіння стерні на території Слов’янського, Добропільського, Ясинуватського, Бахмутського, Нікольського районів та м. Маріуполь. Всього вогнем знищено 214,23 га стерні. У Лиманському районі знищено лісову підстілку на площі 0,01 га, а в Українську - траву на площі 2 га.

Рятувальники Донеччини звертаються до громадян: не провокуйте пожежі у природних екосистемах – не знищуйте довкілля та не наражайте своє життя на небезпеку!

Крім того, варто пам’ятати, що за спалювання сухої рослинності та зелених насаджень передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.

У разі виникнення пожежі необхідно викликати рятувальників за номером «101».