У літній період кількість тих, хто бажає відпочити біля води, надзвичайно велика. Часто в пориві емоцій громадяни нехтують елементарними правилами безпеки, що в свою чергу призводить до травмування, або що гірше – до нещасних випадків.

Так, вчора о 17:10 до Служби порятунку надійшло повідомлення про те, що на узбережжі Азовського моря у с. Урзуф 5 людей на прогулянковому катамарані через посилення вітру та хвилі не змогли самостійно дістатись до берега та потребували допомоги. Чоловіки перебували на відстані 800 м від берега.

Особовий склад рятувального поста Головного управління за допомогою катеру відбуксирував прогулянковий катамаран та 5 людей на берег. Врятовані медичної допомоги не потребували.

Чергове повідомлення було отримано того ж дня о 23:09. У річці Сіверський Донець у с. Маяки на території Святогірської територіальної громади було виявлено потонулого чоловіка 1981 року народження.

Водолази Комунальної спеціалізованої аварійно-рятувальної служби за допомогою водолазного спорядження шляхом занурення виявили тіло чоловіка, вилучили з води на берег та передали співробітникам Національної поліції.

Причини та обставини події встановлюються відповідними фахівцями.