На Донеччині зберігається надзвичайно високий рівень пожежної небезпеки. Тому виникає велика кількість пожеж на відкритих територіях. Так, протягом минулої доби на території Донецької області сталося 14 загорянь сухої трави, сміття, низової лісової підстилки, інформує сайт рятувальників Донеччини.

Пожежі виникли у містах Маріуполь, Покровськ та у Нікольському, Мангушському, Добропільському, Лиманському, Волноваському, Слов`янському районах Донецької області.

Так, 27 серпня бійці ДСНС ліквідували масштабну пожежу у садовому товаристві. Пожежа розпочалася із загоряння сухостою, потім вогонь перекинувся на приватні будинки. Внаслідок пожежі вогнем було знищено 5 Га трави, 7 дачних будинків та 7 допоміжних господарчих споруд. Від Головного управління було залучено 6 одиниць техніки та 25 чоловік особового складу.

Того ж дня масштабною була пожежа у Лиманському районі. Там руйнівна вогняна стихія знищила 1,2 Га лісової підстилки. У Мангушському районі внаслідок пожежі знищено 3 Га сухої рослинності.

Шановні громадяни! Ми продовжуємо нагадувати про небезпеку розведення вогнищ на відкритих територіях та під час прибирання присадибних ділянок, випалювання сухої трави, листви та сміття. Наголошуємо на необхідності суворого дотримання правил безпеки під час відвідування лісопаркових зон, адже порушення елементарних правил пожежної безпеки може призвести до масштабних пожеж та трагічних наслідків.