Серпень – чи не найгарячіша пора для рятувальників. Активно триває зернозбиральна кампанія. А це значить, що частішають випадки горіння стерні на прибраних полях. Крім того, нерідко вогонь спалахує і на сільгоспугіддях, які ще не встигли прибрати. Крім того, суха посушлива погода сприяє збільшенню займань та загорянь і на відкритих територіях.

Зокрема, лише протягом минулої доби на території області сталося 25 пожеж, серед них 9 – це пожежі у природних екосистемах. Так, сталося 7 пожеж на сільгоспугіддях на території Краматорського, Покровського, Волноваського та Бахмутського районів. Загалом, було знищено 15 га стерні. Крім того, сталося 2 пожежі на території санкціонованих сміттєзвалищах (полігонах твердих побутових відходів) у Волноваському та Бахмутському районах. Всього було знищено сміття на площі 0,03 га.

Рятувальники Донеччини звертаються до громадян із закликам бути обережними у поводженні з вогнем та не провокувати пожежі у природних екосистемах. Не можна розводити багаття у лісах та парках, кидати непогашені сірники та недопалки у суху траву. У разі виникнення пожежі необхідно викликати Службу порятунку за номером «101».

dn.dsns.gov.ua