З 20 липня на території Донецької області розпочався комплекс профілактичних заходів під умовною назвою «Безпечні автомобільні дороги». Мета заходів - зниження аварійності, запобігання загибелі та травмуванню людей на вулично-дорожній мережі.

Щодоби для нагляду за безпекою дорожнього руху на автошляхах, що знаходяться на території обслуговування Покровського районного управління поліції, залучається збільшена кількість екіпажів груп реагування патрульної поліції. Основна увага приділяється найбільш аварійним ділянкам доріг.

За перші два тижні проведення профілактичних заходів поліцейські сектору реагування патрульної поліції Покровського районного управління поліції та його структурних підрозділів виявили та задокументували 667 фактів порушень Правил дорожнього руху, 65 з них – це керування транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння, що є одним з найсерйозніших порушень ПДР.

За даний період правоохоронці задокументували 113 фактів керування транспортними засобами без відповідних документів. Виявлених порушників притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 126 «Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред’явила їх для перевірки, або стосовно якої встановлено тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами» КУпАП.

Поліцейські задокументували 112 фактів порушення правил проїзду пішохідних переходів та притягнули до адмінвідповідальності 83 пішоходів, які порушили ПДР.

Посилені профілактичні заходи триватимуть до 20 серпня.

Покровське районне управління поліції