За минулу добу на Донеччині задокументовано 30 російських воєнних злочинів. Про це повідомляє поліція Донецької області.

Ворог здійснив вісім вогневих атак на Авдіївку, шість – на Бахмут. Також зазнали уражень Торецьк, Слов’янськ, Часів Яр, смт Зайцеве, Гостре, села Опитне, Новоукраїнка, Новий Комар, Новоселівка Перша, Ласточкине, Дніпроенергія, Павлівка, Орлівка, Кліщіївка. Є втрати серед мирного населення.

Знищено та пошкоджено 42 цивільних об‘єкти: 27 житлових будинків, цехи коксохімічного заводу, приміщення аграрного підприємства, хлібозаводу, водоканалу, ЛЕП, амбулаторія, продовольчий склад, крамниця, автомобільний міст.

Зокрема вночі окупанти вдарили ракетою по Торецьку. Руйнувань зазнав дев’ятиповерховий будинок. Від удару в одному з під’їздів обвалилися три верхні поверхи. На місці працювали поліцейські та співробітники ДСНС. Рятувальники витягнули з-під завалів постраждалих, серед них є діти.

Є жертви серед цивільного населення внаслідок ще одного ракетного удару по місту. Окупанти поцілили в крамницю. Від осколкових уражень загинули люди, є травмовані, серед них – 15-річна дівчинка.

За попередню добу також зафіксовано масові обстріли міста Бахмут, де зазнали руйнувань 10 приватних будинків і багатоповерхівка, а також критична інфраструктура.

Поліцією та СБУ відкрито кримінальні провадження за ст.438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Фото: ФБ Павла Кириленко