За минулу добу шахраї ошукали чотирьох мешканців Покровського району майже на 38 тисяч гривень. Про це повідомляє Покровське районне управління поліції.

Учора до поліції з заявою про шахрайство звернулася 58-річна жителька Покровська. Жінці зателефонувала невідома особа, яка назвалася представницею банку. У ході розмови потерпіла повідомила реквізити своєї банківської картки, в результаті з її рахунку зникло 7 тисяч гривень.

Ще однією жертвою аналогічного злочину стала 38-річна мешканка Курахового, яка втратила понад 6 тисяч гривень.

Мешканці Мирнограда та Селидового намагалися придбати через Інтернет автозапчастини та ігрову приставку. Чоловіки відправили гроші, проте товари так і не отримали та втратили майже 25 тисяч гривень.

За даними фактами відкриті кримінальні провадження за ознаками ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України, встановлюються особи зловмисників.

Поліцейські вкотре нагадують: якщо до вас зателефонували нібито з банку та почали під різними приводами випитувати вашу конфіденційну інформацію чи секретні коди, не вірте та припиніть розмову. Так діють лише шахраї! Краще заспокойтеся та зверніться до найближчого до вас відділення банку, аби все перевірити.

Крім того, не робіть передоплату за замовлений в Інтернеті товар, а розраховуйтесь виключно під час його отримання. Будьте обачні з незнайомими, купуючи товари у мережі Інтернет.