Як повідомляє Головне управління ДПС у Донецькій області, працівники управління по роботі з податковим боргом продовжує роботу зі стягнення податкового боргу з платників, які несумлінно відносяться до виконання своїх обов’язків.

Чинним законодавством визначено вичерпний перелік заходів, які застосовуються до платників податків з метою погашення існуючого податкового боргу. Так, протягом 2020 року фахівцями ГУ ДПС у Донецькій області з цією метою проведено опис майна боржників у податкову заставу на загальну суму 281,3 млн гривень. Від реалізації майна, що перебуває у податковій заставі, до бюджету надійшло 3,5 млн гривень.

У рахунок погашення податкового боргу за вказаний період до зведеного бюджету надійшло 170,8 млн грн, в т.ч. до державного бюджету 115,6 млн грн, до місцевих бюджетів – 55,2 млн гривень.

При цьому, до суду подано 587 позовів про стягнення податкового боргу на загальну суму заборгованості 351,8 млн гривень.

На підставі прийнятих судових рішень до банківських установ спрямовано 44,7 тис. інкасових доручень, за результатами яких до бюджету стягнуто 8,5 млн гривень.

«За результатами роботи у 2020 році сума податкового боргу, яка обліковувалась у платників Донецької області на початок минулого року, зменшена в абсолютному значенні на понад 360 млн гривень», - прокоментувала заступник начальника Головного управління ДПС у Донецькій області Марина Погосян.

Вона також повідомила, що зараз у боржників, які зазнали втрат внаслідок карантинних обмежень та підпадають під вимоги Закону України від 04.12.2020 №1072-ІХ, є нагода списання заборгованості з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, відстрочення податкового боргу та звільнення від сплати штрафних санкцій та пені.