Менше ніж за добу російські окупанти 4 рази обстріляли Селидівську громаду, вбили 3 та поранили 20 мирних людей. Про це повідомили в Селидівській міській військовій адміністрації.

«15 годин, 4 обстріли, 3 загиблих, 20 поранених, з яких більшість у важкому та середньому станах – це новий рівень жаху для населення громади», – зазначають у Селидівській МВА.

30 червня близько 22:25 окупанти завдали удару по смт Цукурине авіабомбою «ФАБ-500 з УМПК». Внаслідок обстрілу поранено 6 цивільних осіб, зокрема дівчина 15 років. Пошкоджено 21 приватний житловий будинок та 2 автомобілі.

Сьогодні близько 07:40 росіяни обстріляли місто Українськ з РСЗВ «Ураган», внаслідок чого загинули 2 цивільні особи, поранені 8. Пошкоджено адміністративну будівлю закладу дошкільної освіти та 10 триповерхових багатоквартирних будинків.

Сьогодні об 11:10 ворог скерував 4 авіабомби «УМПБ Д-30СН» на приватний сектор Селидового. Внаслідок обстрілу 1 людина загинула, 1 житель отримав поранення. Пошкоджено 15 приватних будинків.

У Донецькій обласній прокуратурі уточнили, що в Селидовому загинула 55-річна місцева жителька, дістав тілесні ушкодження чоловік, який перебував із нею в одному будинку.

Близько 13:20 під вогнем з РСЗВ «Ураган» знову опинився Українськ. Внаслідок атаки поранено 5 цивільних осіб, пошкоджено будівлю магазину, 2 триповерхових житлових будинки та 4 автомобілі.

Працівники гуманітарного штабу Селидівської МВА та КП «Комунальник м. Селидове» видають мешканцям будматеріали та усувають наслідки обстрілів. Жителі Українська і Цукуриного отримали набори для екстреного ремонту житла, OSB-листи, брезент і прозору плівку від БФ «Янголи Спасіння». Мешканцям Селидового, чиї домівки зазнали пошкоджень внаслідок обстрілу, з резерву гумштабу надано OSB-листи, прозору плівку, рейки та дошки.

У Селидівській МВА зазначають, що тільки виїхавши до більш безпечного регіону, можна зберегти життя та здоров’я. Інформацію щодо евакуації нададуть за телефоном Контакт-центру: 0800-33-64-54.

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що 29 червня росіяни влучили в шахту в Селидовому.