«Наступного тижня ми запроваджуємо планові графіки відключень. Для того, щоб обленерго та місцева влада заздалегідь знали, який обсяг обмежень буде сформульовано «Укренерго», таким чином могли скласти списки споживачів, які будуть відключені на певний період, а також мали час повідомити споживачів про точний час відключення», - сказав голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький в телемарафоні «Єдині новини».

«Укренерго» спільно з Офісом Президента, Міністерством енергетики та обленерго працює на впровадженням нового, більш прогнозованого формату обмежень споживання електроенергії. Якщо удари рашистів не будуть повторюватися, то аварійні відключення перетворяться на більш рівномірні та планові графіки відключень.

Завдяки заощадливому споживанню українцями електроенергії та теплій погоді вдалося уникнути відключень електроенергії в ці вихідні. Але через похолодання наступного тижня, споживання знову може зрости, тому певні відключення все таки можливі. Свідоме ставлення до заощадження електроенергії буде актуальним протягом всього опалювального сезону.

«Ми бачимо економію з боку громадян і українського бізнесу, який відповідально ставиться до необхідності заощаджувати електроенергію, сподіваємося це буде продовжуватися і надалі», - підкреслив Володимир Кудрицький.