На позачерговій сесії Покровської міської ради, яка відбулася 15 квітня, було розглянуто три основних питання – повідомляє Покровська міськрада.

Депутати одноголосно підтримали звернення до Міністерства юстиції з проханням вжити вичерпних заходів щодо заборони діяльності в Україні політичної партії «Опозиційна платформа – За життя», діяльність якої спрямована на ліквідацію незалежності України, порушення її суверенітету та територіальної цілісності.

Також було затверджено цільову Програму сприяння діяльності добровольчого формування Покровської міської територіальної громади на 2022 рік. Мета цієї Програми полягає в першу чергу в створенні належних умов діяльності добровольчого формування для оборони території та захисту населення Покровської міської територіальної громади.

Фінансування Програми піде на:

- обладнання пункту постійної дислокації для окремого добровольчого формування;

- матеріально-технічне забезпечення потреб особового складу (медикаментами та лікарськими засобами, паливно-мастильними матеріалами, харчовими продуктами); 

- всебічне сприяння діяльності добровольчого формування щодо організації руху опору та підготовки громадян України до національного спротиву;

- грошове заохочення громадян, які уклали контракт добровольця територіальної оборони з добровольчим формуванням Покровської міської територіальної громади. 

Також депутати підтримали передачу автомобіля ВАЗ LADA NIVA 213100CK з балансу ЦПМСД на баланс Покровської міськради.

Секретар міської ради Наталія Іваньо звернулась до депутатів: «Якщо ви з якихось причин опинитесь на непідконтрольній Україні території, ви не маєте права брати участь у роботі сесії, аби потім не мати проблем із законом».

Наприкінці засідання міський голова Руслан Требушкін подякував депутатам за сприяння у розвезенні гуманітарної допомоги.