Протягом тижня, що минув, з небезпечних громад Донеччини вдалось вивезти 100 дітей у рамках примусової евакуації родин з дітьми. З Мирнограда виїхала остання 1 дитина з родиною. Загалом у 10 населених пунктах, які підпадають під примусову евакуацію родин з дітьми, залишається проживати 336 дітей.

Про стан справ з евакуацією населення з Донецької області говорили під час щотижневого брифінгу за участю представників департаменту соціального захисту населення, департаменту з питань цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи та служби у справах дітей.

Станом на 22 жовтня на підконтрольній українській владі території Донецької області залишається проживати близько 331 тисячі цивільних жителів. Згідно з внесеними змінами до наказу Мінреінтергації, оновлений перелік територій, за якими уся Курахівська громада та населені пункти Покровської громади тепер віднесені до зони активних бойових дій.

Про це розповів Дмитро Петлін, начальник відділу оперативно-чергової служби, зв'язку, оповіщення та інформування населення. Наразі з 34 громад на підконтрольній українській владі території Донеччини вже 19 є зоною активних бойових дій. Тут проживають 63 тисячі людей.

За словами Юлії Рижакової, в.о. начальника служби у справах дітей, за минулий тиждень вдалось вивезти 2 дітей з Іллінівської громади з сіл Яблунівка та Іллінівка, 78 дітей з Костянтинівки, 1 дитину з Мирнограда, 9 дітей з Покровська та 10 дітей з Родинського. Загальна кількість – 100 дітей, яких з родинами вивезли в рамках примусової евакуації.

У 10 населених пунктах, які підпадають під примусову евакуацію, залишаються проживати 336 неповнолітніх. Це населені пункти в Костянтинівській, Іллінівській, Покровській та Лиманській громадах. Причому в Лимані довгий час залишається 1 дитина, в Іллінівській громаді – 39 дітей, в Покровській – 116 дітей (у Покровську – 59 і в Родинському 57 неповнолітніх). Найбільше дітей – у Костянтинівській громаді, саме в місті Костянтинівка проживає 180 дітей.

Про певне зменшення темпів організованої евакуації говорив під час брифінгу Дмитро Пожарський, начальник відділу з питань надання соціальних послуг Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації. За тиждень, що минув, безкоштовно з подальшим розселенням вивезли 64 людини в Дніпропетровську та Львівську області.

Загалом послугою безкоштовного виїзду користувались щодня близько 30 людей, більшість не потребувала розселення, бо мала куди їхати. За тиждень з території області евакуювали 226 людей похилого віку та людей з інвалідністю. Переважна більшість їхала з родичами та не потребувала розселення. Усі, хто того потребував, були розселені.