В Україні з наступного понеділка, 3 лютого, стартує реєстрація на зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО). Про це з посиланням на Український центр оцінювання якості освіти повідомляє rbc.ua.

Реєстрація триватиме з 3 лютого по 24 березня. При цьому комплекти реєстраційних документів для учнів ЗНО керівники навчальних закладів повинні надіслати до 17 березня.

"Щоб успішно зареєструватися для участі у зовнішньому незалежному оцінюванні, необхідно створити та оформити реєстраційну картку, сформувати пакет документів і передати його в регіональний центр", - повідомили в центрі.

Наголошується, що процедура реєстрації залежить від того, чи бажає проходити державну підсумкову атестацію у формі ЗНО і немає. Для других передбачена спеціальна реєстрація. Обробка реєстраційних документів регіональними центрами відбувається не більше 10 робочих днів.

Також передбачена перереєстрація, яка триватиме з 3 лютого по 24 березня за наявності сертифіката про реєстрацію.

Відмова від реєстрації можливий у разі:

  • ненадання документа(ів), що підтверджує(ють) достовірність інформації, вказаної в реєстраційній картці;
  • надання недостовірної інформації;
  • подання реєстраційних документів особою, яка відповідно до вимог законодавства не має права на участь у зовнішньому оцінюванні;
  • відправлення реєстраційних документів після закінчення встановленого строку реєстрації (особі, період реєстрації не подавала реєстраційні документи) або перереєстрації;
  • неналежного оформлення документів, необхідних для реєстрації;
  • неможливості створення особливих (спеціальних) умов для проходження зовнішнього оцінювання згідно з медичним висновком.

ЗНО в Україні у 2020 році пройде з 21 травня по 15 червня. Згідно з графіком ЗНО-2020, реєстрація пройде з 3 лютого по 24 березня. Розміщення запрошень-перепусток відбудеться до 30 квітня.