З 1 червня в Україні стартує робота системи автоматичної фотовідеофіксації порушень ПДР. Порушники отримуватимуть адмінпостанови, повідомляє МВС України в Facebook.

Камери вже встановлені в місті Києві та на автомагістралях Київської області у місцях концентрації ДТП з тяжкими наслідками, а в подальшому поступово будуть по всій Україні.

На автомагістралях камери будуть встановлені за рахунок держави, у містах та ОТГ - за рахунок місцевих бюджетів. Місця будуть погоджуватись із Департаментом Патрульної поліції України.

Заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко наголосив, що завдання автоматичної фіксації порушень ПДР - суттєве зменшення загибелі та травмування українців на дорогах, а не збільшення стягнення штрафів із порушників.

«Поїздка з дому на роботу і назад не повинна закінчуватись травмами чи загибеллю. Нагадаю, що з 1991 року, з часів Незалежності, на автошляхах України загинуло 175 216 осіб. З них приблизно 40% смертельних ДТП викликано саме перевищенням швидкості», - сказав заступник міністра внутрішніх справ.

Антон Геращенко також зазначив, що спочатку в автоматичному режимі будуть фіксуватись лише факти перевищення швидкості.

«Поступово, вже в цьому році, система буде фіксувати й інші порушення ПДР - проїзд на заборонений сигнал регулювання дорожнього руху, порушення правил зупинки, стоянки, а також установленої для транспортних засобів заборони рухатися смугою для маршрутних транспортних засобів, тротуарами чи пішохідними доріжками, виїзд на смугу зустрічного руху», - розповів заступник міністра.