У Покровську зросла кількість реклами щодо реалізації наркотичних засобів та психотропних речовин у вигляді нанесених на фасади будівель інтернет-адрес. Таку рекламу розміщують біля шкіл та інших закладів освіти.

Міська влада та територіальна громада Покровська спільно з органами виконавчої влади мають протистояти цій проблемі в межах своїх повноважень. За ініціативи заступника міського голови Ярослава Хотнянського була розроблена та впроваджена програма «Стоп наркотик» на 2020-2022 роки.

Комплекс заходів спрямовано на те, щоб максимально знизити доступність всіх видів наркотичних засобів та психотропних речовин і відповідно зменшити їх споживання.

Одним з механізмів досягнення цілі є робота мобільних груп швидкого реагування. Також за допомогою телеграм-каналу "СТОП НАРКОТИК. ПОКРОВСЬК" https://t.me/STOPNARKOTIKPOKROVSK громадяни повідомляють про появу специфічних написів щодо місць (сайтів, інтернет-посилань), де можна придбати наркотичні засоби. Комунальні служби займаються знищенням таких написів, а правоохоронні органи здійснюють відповідні заходи згідно чинного законодавства.

«Стоп наркотик» - це програма про нашу небайдужість як громади. Це - про безпеку наших дітей, які знаходяться в зоні ризику. Як перемогти цих наркоділків, які калічать наше майбутнє? Лише активною участю та знищивши причину проблеми у зародку. Перші патрулі вийшли на боротьбу - це лише початок. Враховуючи кількість відгуків наших громадян, «Стоп наркотик» - потрібна ініціатива. Дякую нашим людям за підтримку», - підкреслив Ярослав Хотнянський.