Чи не щодня Покровська та сусідні громади зазнають ворожих атак. Люди, чиє майно пошкоджене внаслідок обстрілів, дуже часто в шоковому стані не розуміють, куди звертатися, аби відновити документи чи отримати якусь допомогу. Начальник житлово-комунального відділу Покровської МВА Данил Проскуренко нагадав алгоритм дій у таких випадках.

«Потрібно надати повідомлення до Контак-центру про те, що будівля за такою адресою пошкоджена або знищена. По-друге, якщо у мешканців є копії електронних документів, то потрібно подати повідомлення в Дію через застосунок на телефоні або в ЦНАПі, скориставшися допомогою фахівців. У повідомленні потрібно вказати, що будівля пошкоджена або зруйнована», – розповів Данил Проскуренко.

Якщо документи збереглися, то з ними власник будівлі має звернутися до Управління соцзахисту. В іншому випадку – спершу отримати витяг з електронного реєстру і повідомити про це фахівця УСЗН, який внесе дані до свого реєстру, аби постраждалий міг отримати допомогу від Покровської громади.

«Мешканець має право на отримання 80 тисяч гривень допомоги від нашої громади для того, щоб він змог або найняти нове житло, або покращити якісь свої умови», – каже Данил Проскуренко.

Після внесення всієї інформації до за стосунку Дія впродовж 30 днів комісія розгляне заяву, виїде на місце обстрілу і складе відповідний акт, з яким можна подавати документи на компенсацію за програмою єВідновлення. У Покровську з 54 заявників 36 вже мають нарахування. Якщо ж будівля зазнала пошкоджень, але вціліла, то порядок дій наступний.

«Потрібно звернутися до Контакт-центру, потім через застосунок Дія надати повідомлення про пошкоджене житло, отримати акт обстеження цієї будівлі комісією Покровської міської ради і після цього подати заяву в Дії на компенсацію», – каже Данил Проскуренко.

Також протягом 30 днів комісія додатково обстежить будівлю, створить чек-лист з переліком усіх пошкоджень, залежно від яких і буде впродовж місяця нарахована компенсація.

«Хочу звернути увагу, що реєстр пошкодженого та знищеного майна з тісно пов'язаний з реєстром речових прав. Відомості про право власності автоматично вносяться до цього реєстру після 2013 року. Якщо до 2013 року – цих відомостей не було, і вони тільки в паперовому вигляді, то власник через ЦНАП повинен внести ці відомості до реєстру», – каже Данил Проскуренко.

Якщо відомості внесено до реєстру, то нічого додаткового робити не потрібно – всі дані будуть передані автоматично.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».