Синдром набутого імунодефіциту – у переліку найнебезпечніших інфекційних хвороб, яка при відсутності належного лікування здатна призвести до смерті. Останнім часом у світі і нашій країні також спостерігається масове розповсюдження ВІЛ.

«Наразі в Покровському районі знаходиться 280 осіб, які перебувають на терапії, включаючи двох осіб до 18 років. Четверо немовлят, які народились від ВІЛ-інфікованих матерів, перебувають під моніторінгом», - розповідає Альона Григоренко, заступниця начальника відділу гігієни праці та атестації робочих місць за умовами праці Східного МРУ Державної служби України з питань праці Управління інспекційної діяльності.

В центрі уваги – питання дискримінації ВІЛ-інфікованих людей у сфері праці. Нерідко під час пошуку роботи вони стикаються з непорозуміннями. Але слід пам’ятати, що закон захищає цю категорію громадян.

Також ВІЛ статус не може бути причиною відмови в кар’єрному зростанні, ставати поштовхом до булінгу, насмішок чи дискредитації серед колег.

Регулярне та повне інформування населення про причини зараження, шляхи передачі ВІЛ-інфекції та засоби профілактики необхідні для запобігання поширенню цієї хвороби.

Докладніше про те, які права мають люди зі статусом ВІЛ-інфікований при влаштуванні на роботу – у сюжеті телекомпанії «Орбіта».