Щодня рятувальники Донеччини залучаються до ліквідації наслідків від обстрілів країни-агресора по всій області. Ворог націлений на мирних громадян та завдає ударів ближче до ночі.

Інспектори Покровського районного управління Головного управління України у Донецькій області закликають населення не ігнорувати сигнали «Повітряна тривога!» За певних обставин алгоритм дій під час тривоги може різнитися, але найголовніше правило звучить так: почули сирену – одразу прямуйте до укриття. Завчасно дізнайтеся про місце розміщення укриттів біля вашого будинку чи місця роботи.

Якщо не встигли добігти до укриття, негайно перейдіть у приміщення без вікон, скористайтеся правилом «двох стін». Від небезпеки вас має відділяти щонайменше дві стіни, бо одна, ймовірно, зруйнується від удару, а друга візьме на себе уламки стіни, віконного скла тощо. Тому ховатися безпечно у місці, яке розташоване за другою від фасаду опорною стіною. Зазвичай це тамбур, коридор або передпокій. Навіть, якщо вам здається, що будинок нестійкий, підвалу нема, а в сховищі нема місця, лишайтеся біля опірних стін – вони витримають.

Якщо Ви знаходитесь на вулиці, негайно лягайте на землю обличчям до землі та закрийте голову руками. По можливості повзком переберіться за будь-який виступ або у невелике заглиблення, закрийте вуха, відкрийте рот та прискорено дихайте. Це врятує від контузії.

Наше життя – це найважливіша річ. Будь ласка, бережіть себе та своїх рідних!

Нагадаємо, в ніч з 20 на 21 листопада росіяни спрямували свої ракети на лікарню Селидового. Зруйнували корпуси медзакладу, люди отримали поранення. Є загиблі.