Ситуація з сезонними захворюваннями в Покровській громаді стабільна порівняно з аналогічним періодом 2023 року. Про це повідомили в Покровському центрі первинної медико-санітарної допомоги

Кількість звернень через ознаки ГРВІ у березені залишається на рівні близько 600 випадків. Головна відмінність – у динаміці COVID-19: в порівнянні з березнем 2023 року кількість випадків знизилася з 200 до 15. Протягом цього місяця також виявили близько 15 випадків пневмонії.

«Ми радимо всім мешканцям при найменших ознаках захворювання звертатися до свого сімейного лікаря. У випадку відсутності лікаря не соромтеся звертатися до контактного центру ЦПМСД, де оператор скерує вас до відповідного фахівця. Нагадуємо, що самолікування може призвести до погіршення стану здоров'я», – зауважила медична директорка Центру первинної медико-санітарної допомоги Олена Пономаренко.

Фахівці ЦПМСД рекомендують дотримуватися правил гігієни, регулярно мити руки, частіше гуляти на свіжому повітрі, уникати місць великого скупчення людей. Крім того, можна звернутися до лікаря для призначення вітамінів.

При виникненні будь-яких медичних питань чи потреби у консультації можна зателефонувати до контактного центру ЦПМСД за номером: 050-48-28-991.

Раніше Pokrovsk.news повідомляв про ситуацію з захворюваністю на туберкульоз в Покровській громаді.