Щоб уникнути клопотів через несплачені рахунки, жителям області необхідно розраховуватись за електроенергію щомісяця до 20 числа. Постачальник електроенергії, газу та енергоефективних рішень YASNO радить клієнтам ретельно контролювати стан особового рахунку та нагадує, у який спосіб це можна зробити.

Дізнатись про наявність заборгованості та її суму клієнти YASNO можуть в:

  • Особистому кабінеті – це найбільш зручний спосіб. В онлайн-сервісі кожен клієнт може самостійно у будь-який час звірити оплати та одразу розрахуватися за світло без комісії;
  • платіжках за електроенергію, які надходить щомісяця та містять інформацію про поточне нарахування, переплату чи заборгованість попередніх періодів, а також рекомендований платіж;
  • контакт-центрі, написавши повідомлення на електронну адресу dn@yasno.com.ua, на сторінці у Facebook або зателефонувавши за номерами (067/095) 65 26 000 та (0629) 52 60 00. Для надання інформації необхідно назвати номер особового рахунку, адресу та П.І.Б власника.
  • SMS, Viber чи email-повідомленні. YASNO надсилає такі нагадування клієнтам, які мають несплачені рахунки на день відправки повідомлень та контактні дані яких є у базі постачальника. У деяких випадках при наявності заборгованості клієнт може отримувати листи-повідомлення або дзвінки-нагадування.

«Накопичення заборгованості може призвести до того, що у подальшому клієнт матиме незаплановані витрати, адже доведеться розраховуватися одразу за декілька місяців. Щоб уникнути цього, наголошуємо на необхідності сплачувати за електроенергію у визначені законодавством строки – до 20 числа кожного місяця. Усі розрахунки та нарахування можна звірити дистанційно в Особистому кабінеті», – сказав директор YASNO у Донецькій області Олександр Северін.