Усі пенсіонери, які отримують пенсійні виплати через Державний Ощадний банк України, мають можливість отримати електронне пенсійне посвідчення. Про це інформує Покровське об'єднане управління Пенсійного фонду України Донецької області

Електронне пенсійне посвідчення (ЕПП) – це пластикова картка, яка поєднує в собі і банківську картку, на яку надходять пенсійні виплати, і посвідчення особи з відповідними персональними даними та електронний підпис.

Переваги використовувати ЕПП:

  • отримання пенсійних виплат;
  • сплата комунальних послуг онлайн;
  • оплата товарів як безпосередньо в магазині або аптеці, так і через інтернет;
  • контроль руху коштів на рахунку.

Отримати ЕПП може будь-хто із пенсіонерів. Наявне паперове посвідчення можна замінити на новий документ. Водночас перехід на новий тип документа не є обов’язковим - раніше видані посвідчення продовжують бути дійсними.

Як подати заяву на виготовлення Електронного пенсійного посвідчення онлайн:

1. Увійти в Особистий кабінет вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду України https://portal.pfu.gov.ua за допомогою електронного цифрового підпису або за номером телефону чи банківської карти.

2. Обрати в меню ліворуч «Щодо пенсійного забезпечення» пункт «Заява на виготовлення електронного пенсійного посвідчення», заповнити поля форми заяви та прикріпити скан-копії необхідних документів.

3. Сформувати заяву та завірити її електронним підписом.

Майбутні пенсіонери можуть замовити ЕПП при зверненні за призначенням пенсії «в один дотик» на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду.

Для цього в Особистому кабінеті вебпорталу потрібно натиснути на пункт «Заява на призначення пенсії» і в анкеті, що з’явиться після цього, в пункті «Бажаєте отримати пенсійне посвідчення» обрати «Електронне», заповнивши відповідні поля.

Видається електронне пенсійне посвідчення разом з інструкцію користувача ЕПП, безкоштовно в обраному відділенні банку.

Користуйтесь електронними послугами Пенсійного фонду в зручному форматі. Бережіть себе і будьте здорові!