Віднедавна власники транспортних засобів можуть обрати та забронювати індивідуальний номерний знак. Про процедуру та її вартість розповів начальник територіального сервісного центру №1444 Микола Бандурко.

За його словами, оригінальний номерний знак можна обрати для будь-якої категорії транспортного засобу: автомобіля, мотоцикла, мопеда, причепу. Аби замовити  послугу, слід залишити заявку в електронному кабінеті водія. Під час її оформлення буде перевірено доступність бажаного індивідуального номерного знаку.

«Ця послуга доступна в електронному кабінеті водія в розділі «Електронні послуги». Для початку необхідно авторизуватися в електронному кабінеті водія за допомогою або електронного підпису, або «Дія-підпису», або ж банкінгу», – повідомив начальник ТСЦ №1444 Микола Бандурко.

Він також зазначив, що максимальний термін бронювання номерного знаку – 10 діб.

«Номерний знак можливо отримати в сервісному центрі одночасно з реєстраційною операцією. Якщо в 10-денний термін замовник послуги не звернувся до сервісного центру, то цей номер повертається до списку вільних, і інша особа може його вибрати для свого транспортного засобу», – зазначив Микола Бандурко.

Бронювання індивідуального номерного знаку коштує 360 гривень, кожен день зберігання – майже 11 грн. Після отримання номерних знаків потрібно звернутися до сервісного центру МВС для обміну свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу.

Покровський сервісний центр працює з вівторка по п’ятницю з 8:00 до 17:00, у суботу – до 15:45.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».