У листопаді жителі Донеччини вперше отримають платіжки за електроенергію від YASNO. Саме під таким ім’ям тепер працює постачальник електроенергії «Донецькі енергетичні послуги».


Зовнішньо платіжки оновились – стали більш яскравими та більш інформативними. При цьому реквізити для сплати рахунків та тарифи не змінились.


Платіжка за електроенергію, як і раніше, містить:

1. Тариф на електроенергію в гривні.

2. Реквізити «Донецьких енергетичних послуг».

3. Покази лічильника для розрахунку обсягу споживання.

4. Обсяг спожитої електричної енергії.

5. Заборгованість на 1 число розрахункового місяця. Позитивна сума означає борг. Сума з мінусом означає переплату.

6. Нарахування за розрахунковий період — сума до сплати згідно з обсягом споживання.

7. Сума сплачених клієнтом коштів, що надійшли на особовий рахунок протягом розрахункового періоду.

8. Підсумок розрахунку — сума до сплати на кінець розрахункового періоду.

9. Покази лічильника — необхідно вписати покази лічильника станом на 1 число поточного місяця.

10. Втрати в електрообладнанні — нараховуються у випадку розташування лічильника не на межі балансової належності.

11. Розмір планового платежу, розрахований відповідно до об’єму споживання минулого місяця.

12. Підсумок розрахунку – загальна сума до сплати на кінець розрахункового періоду разом з урахуванням планового платежу.

«Ми розвиваємо дистанційне обслуговування, щоб клієнтам YASNO було з нами зручно. Вже 90 тис. жителів Донеччини відмовились від паперових платіжок і обрали легкий спосіб передавати показання лічильника та сплачувати за електроенергію онлайн без черг та комісії в Особистому кабінеті на сайті dn.yasno.com.ua. Обираючи онлайн-сервіси, жителі Донеччини не лише економлять свій час, а й дбають про довкілля, адже допомагають зберегти 5 дерев щомісяця», – сказав директор YASNO у Донецькій області Олександр Северін.

Дистанційно звернутися до електропостачальника можна за новою електронною адресою dn@yasno.com.ua або через сторінку у Facebook. Також отримати консультацію та передати показання лічильника можна через контакт-центр за звичними телефонами: (095) 652 60 00, (067) 652 60 00, (0629) 52 60 00.

Нагадуємо також, що з 1 жовтня 2019 в Україні стартувала монетизація пільг на оплату житлово-комунальних послуг. З питань отримання пільг необхідно звертатися до районних органів соціального захисту населення.