Командна робота – це коли всі працюють на результат. Саме так відбувається в шахтоуправлінні «Покровське». Знімальна група ТК «Орбіта» спостерігала, як видобувають велике вугілля.

На годиннику – 18:00. Гірники зібралися в нарядній перед третьою зміною. На цей час вже зрозуміло, як пройшла ремонтна зміна, що видобула друга, і зараз від цих чоловіків залежить якісний вклад у загальну скарбничку однієї з видобувних дільниць шахтоуправління «Покровське». 

«Цього місяця ми маємо видобути 104 тисячі тонн. Паралельно готуємося до розвороту, доробки цієї лави – 13-ї південної лави блоку 10. Це робота і на перспективу, і робота поточна», – розповідає начальник дільниці з видобутку вугілля №7 ПРАТ «ШУ «Покровське» Борис Романько.

У лаві ніхто не відсиджується – у чоловіків так не заведено. Справжній шахтар працює швидко, не бідкається, дотримується правил техніки безпеки, тому й досягає значних результатів у роботі.

Перша зміна – ремонтна. Під час неї хоч і не видобувають вугілля, але роблять все, щоб його рубали наступні три зміни. Треба підготувати всю техніку так, щоб вона витримала навантаження, і на-гора пішло велике вугілля.

Кожна зі змін 7-ї дільниці, якщо все йде за планом, видає на-гора по тисячі тонн. А потім втомлені гірники  з чорними обличчями виходять з лави і кажуть: «План виконали, зі спокійною душею виїжджаємо нагору».

Ті, хто видобуває вугілля, визнаються найкращими працівниками. Цього року «Золоту зірку Метінвесту» – найвищу нагороду компанії – отримав гірник очисного вибою дільниці з видобутку вугілля №7 ПРАТ «ШУ «Покровське» Сергій Негребецький.

Чоловік прийшов у копальню після роботи в будівельній галузі. Тут, у шахтоуправлінні, він навчився всьому – і став найкращим гірником, який вміє працювати, приймати рішення і може брати відповідальність на себе.

Такі, як Сергій – справжні шахтарі. Вони не люблять, коли про них розповідають, вони більше працюють, ніж говорять про це. І вони – основа могутнього колективу, який вміє видобувати вугілля, працювати професійно і злагоджено.

Більше про роботу гірників ШУ «Покровське» – в сюжеті ТК «Орбіта».