З настанням тепла громадяни активніше користуються велосипедами. І саме в цей період збільшується кількість крадіжок велотранспорту. Тож поліція дає поради, як захистити свій двоколісний транспорт від крадіїв.

Перш за все, відмовтесь від ідеї зберігати свій велосипед на сходовому майданчику, у загальному коридорі, у підвалі чи в будь-якому іншому місці з відносно вільним доступом сторонніх людей.

Для захисту свого двоколісного транспорту від крадіжки варто придбати велозамки або металевий ланцюжок з невеликим замком. Рекомендується використовувати як мінімум два велозамки і бажано різного типу, оскільки зловмиснику аби впоратися з двома замками як мінімум потрібно вдвічі більше часу.

Зберігайте документи на велосипед протягом всього часу його експлуатації. Тільки вони зможуть підтвердити ваше право на володіння велосипедом.

Запишіть або краще сфотографуйте серійний номер рами та зробіть фото самого велосипеду – в разі крадіжки ця інформація значно спростить поліції роботу з пошуку викраденого двоколісного транспорту.

Намагайтесь завжди паркуватись у полі зору камер вуличного відеоспостереження. Наявність камер відеонагляду для потенційного крадія дуже часто є сильним стримуючим фактором, і зловмисник, не бажаючи бути «засвіченим», не стане підходити до вашого велосипеда.

Катайтесь з друзями, тоді вам не доведеться хвилюватись за припаркований велосипед – про нього подбають ваші товариші.

Якщо ви все ж таки стали жертвою крадіїв:

  • негайно телефонуйте на номер 102;
  • щоб не знищити сліди злочину, не підходьте до місця вчинення крадіжки;
  • після приїзду поліцейських передайте їм усю необхідну для розслідування крадіжки інформацію.