Для вирішення нагальної проблеми бродячих собак КП «БКП» провело процедуру закупівлі послуг через систему Прозорро. І у квітні вже укладено угоду із ГО «ЗооКонтроль», яка вже мала досвід роботи у Покровській громаді. Про це повідомляє Покровська МВА.

«Сума, на яку будуть надані послуги, становить 600 тисяч гривень. Цього достатньо на 150 тварин. У послуги входить і стерилізація, і вилов. Буде зроблений аналіз. І до тих тварин, які мають агресивну поведінку, будуть застосовані необхідні заходи. А до всіх інших – лише стерилізація, аби популяція не збільшувалася», – розповів заступник начальника Покровської МВА Олексій Стебель.

Він наголосив, що стерилізований собака все одно може вкусити людину, та закликав мешканців громади бути більш обережними із безхатніми тваринами. Із власниками чотирилапих будуть проведені роз’яснювальні бесіди. 

«Сподіваємось, що усі разом ми зможемо цю проблему подолати, – зазначив Олексій Стебель. – Через обмежений бюджет поки не плануємо робіт по будівництву прихистку для бродячих собак. Але будемо й надалі проводити роботу з їхньої стерилізації».