У центральній частині Мирнограда встановлюють три наземні пожежні гідранти європейського зразка, які мають значно полегшити роботу пожежно-рятувальної служби. Про це повідомляють у Мирноградській міській військовій адміністрації.

Міні-проєкт з облаштування гідрантів реалізується робочою групою з питань безпеки та соціальної згуртованості Мирноградської громади спільно з ініціативною групою 52-ї Державної пожежно-рятувальної частини.

У Мирноградській МВА зазначають, що дотепер у громаді використовували підземні гідранти, більшість яких перебуває у вкрай незадовільному стані, а у деяких місцях вони й зовсім відсутні. Рятувальники, коли приїжджають на виклик, мають спершу відшукати підземний гідрант, узимку – відкопати від снігу. Перш ніж приєднати рукави та подати воду, треба підняти люк, встановити пожежну колонку.

Значно швидше підключитися до водопровідних мереж дозволяють наземні гідранти, які довели свою ефективність у Європі та США. 

«У складні часи війни, коли доводиться мати справу з обстрілами підступного та цинічного ворога, встановлення таких пристроїв для Мирноградської громади є особливо актуальним», – зазначають у міській військовій адміністрації.

Гідранти встановлюють за підтримки Програми розвитку ООН в Україні в межах проєкту «EU4Recovery – розширення можливостей громад в Україні» за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Раніше повідомлялося, що у ДСНС Донеччини відкрили прийом на вакантні посади.