Якщо клієнт помилково сплатив за світло не на свій особовий рахунок, сплутавши одну або декілька цифр, кошти можна повернути на банківську карту або перевести на особовий рахунок клієнта протягом 5 робочих днів з моменту подачі заяви. Як це зробити, пояснює електропостачальник YASNO.

Для повернення помилково сплачених коштів або занесення їх у рахунок оплати за електроенергію за іншим особовим рахунком, необхідно звернутися особисто з письмовою заявою до будь-якого енергоофісу YASNO. Адреси і графіки роботи енергоофісів у Донецькій області доступні на сайті електропостачальника.

Для пошуку та повернення помилково сплачених коштів необхідно мати при собі такі документи:

  • заяву, написану від платника – особи, зазначеної в банківській квитанції;
  • копію сплаченої квитанції з банківською відміткою про сплату;
  • копію паспорту платника для ідентифікації;
  • банківські реквізити платника, надані банківською установою, на які буде здійснено повернення коштів.

Реквізити YASNO можна перевірити на сайті електропостачальника у розділі «Оплата».

«Щоб виключити можливість помилкової оплати, радимо користуватись Особистим кабінетом YASNO. Його функціонал дозволяє переглядати та контролювати розрахунки за спожиту електроенергію», – зауважив директор YASNO в Донецькій області Олександр Северін.

Враховуючи карантинні обмеження, які продовжують діяти на Донеччині, потрапити в енергоофіс на консультацію щодо повернення коштів можна, попередньо записавшись через сервіс попередньої реєстрації на сайті або зателефонувавши за номерами енергоофісів.