Спеціалісти «Донецьких енергетичних послуг» розповіли, як переоформити особовий рахунок після зміни власника житла та у яких випадках звертатися до центрів обслуговування клієнтів.

Переоформити особовий рахунок споживачі електроенергії можуть у центрах обслуговування клієнтів «Донецьких енергетичних послуг». Новий власник житла має надати фахівцеві центру копії таких документів:

  • паспорт точки обліку (документ, у якому зазначаються технічні параметри точки підключення споживача);
  • паспорт громадянина України;
  • довідка про привласнення ідентифікаційного номеру фізичної особи;
  • документ про право власності/користування об’єктом;
  • документ, що засвідчує згоду співвласників на укладення договору (у випадку, коли об’єкт належить декільком власникам).

Також для переоформлення на нового власника на особовому рахунку не має бути заборгованості за світло.

Фахівці «Донецьких енергетичних послуг» переоформлюють особовий рахунок за 15 хвилин. Зміна власника житла – це одна з небагатьох ситуацій, що потребують від мешканців Донеччини відвідування центру обслуговування. Також до постачальника слід звернутися особисто, щоб подати заяву на підключення електропостачання, після приєднання нової електроустановки або для звірки рахунків. При цьому варто пам'ятати, що процедура звірки не є обов’язковою, якщо у ній виникне необхідність, вас запросить до центру спеціаліст компанії.

«Більшість питань з постачальником можна вирішити дистанційно, не виходячи з дому, – каже директор компанії «Донецькі енергетичні послуги» Олександр Северін. – В Особистому кабінеті зареєстровано майже 600 тисячі клієнтів, які в онлайн-сервісі сплачують за світло, передають показники лічильника, отримують консультації. Контакт-центр на сторінці у Facebook та за номерами телефону (095) 652 60 000, (067) 652 60 000, (0629) 52 60 00 щомісяця опрацьовує близько 16 тисяч звернень. А віднедавна мешканці Донеччини, зателефонувавши за цими ж номерами, можуть передати показники лічильника роботу з технологією розпізнавання голосу. Це експериментальна технологія, яку «Донецькі енергетичні послуги» першими в Україні впроваджують для комфорту клієнтів».