Співробітники відділу кримінальної поліції Покровського відділу поліції розгорнули інформаційну кампанію з метою застереження громадян від розповсюдженого злочину - шахрайства.

Поліцейські зустрічаються та проводять попереджувальні бесіди із працівниками різних установ та закладів, розповсюджують інформаційні листівки, виступають із відповідними зверненнями у засобах масової інформації.

Останнім часом все більше громадян стають «здобиччю» для шахраїв, які під різними приводами викликають довіру та намагаються затуманити розум, щоб заволодіти коштами, дорогоцінними речами або майном.

Але таких неприємних ситуацій легко уникнути. Варто лише не довіряти незнайомим людям.

Найперше правило, якого слід дотримуватися неухильно – ніколи й ні за яких обставин не впускати до помешкання невідомих осіб. Вимагайте показати документи у «працівників» соціальних, комунальних служб, які приходять з візитом до ваших домівок. Завжди перевіряйте отриману від них інформацію. Аби впевнитись у реальності пропозицій непроханих гостей, необхідно телефонувати в ті організації, працівниками яких вони представляються. Лише після уточнення можна відкривати двері.

Не слід погоджуватися на пропозиції незнайомців вигідно придбати товар, поворожити чи зняти "порчу". Не слід забувати, що відкриваючи двері вашої домівки незнайомцям, ви автоматично наражаєтесь на небезпеку стати жертвою шахраїв чи злодія.

Також ні в якому разі не слід довіряти незнайомцям, які телефонують і кажуть, що вашим близьким терміново потрібна допомога. В такий спосіб вас намагаються ошукати. Не треба панікувати, краще одразу зателефонуйте рідним та переконайтеся в тому, що все гаразд.

І звичайно, не повідомляйте нікому персональні дані своїх банківських карток та не проводьте ніяких операцій з ними, коли вам телефонують нібито працівники банку. У таких випадках припиніть розмову та негайно звертайтеся на гарячу лінію банку, у якому обслуговуєтеся, повідомте про подію, у разі необхідності - заблокуйте картку.