Під час карантину через часте миття рук та використання антисептика пересушується шкіра. Оскільки такі заходи є виправданими, потрібно використовувати зволожуючі засоби. Про це в ефірі УНН сказав доктор медичних наук, декан медфакультету Національного університету імені Богомольця Сергій Сова.

«Зрозуміло, що чим частіше ми миємо, навіть не в епідемічний період, руки, тим більше ми змиваємо шкірне сало, яке також чинить лізоцим, має захисні властивості для нашої шкіри. Бар’єрна функція шкіри так звана. Тому, чим частіше ми миємо, тим це гірше для шкіри. Ми знищуємо захисний шар. Але зараз ми говоримо про карантин, зараз ми говоримо про пандемію коронавірусу. Тому зараз ці заходи виправдані. Єдине що - ви будете сушити шкіру, і треба використовувати, особливо для жіночої шкіри, різноманітні зволожуючі засоби - креми, лосьйони», - розповів Сергій Сова.

Він зазначив, що доцільно використовувати санітайзер і мити руки кожен раз після виходу з приміщення. За відсутності такої можливості - можна протерти руки вологими серветками, які мають дезінфікуючий ефект.