Міністерство охорони здоров'я запропонує уряду пом'якшити карантинні заходи в Україні. Про це під час брифінгу повідомив голова МОЗ Максим Степанов, пише 112 Україна.

Міністр уточнив, що в країні можуть дозволити прогулянки в парках, але ці прогулянки будуть обмежені за кількістю людей в одній компанії. Також буде чітко прописано правила щодо застосування засобів індивідуального захисту під час прогулянок.

Окрім цього, МОЗ запропонує відкрити для відвідин, наприклад, музеї і бібліотеки. Але відвідувати ці заклади можна буде також з дотриманням всіх карантинних обмежень щодо соціального дистанціювання та застосування засобів індивідуального захисту. Максим Степанов уточнив, що якщо ці установи буде відкрито під час карантину, то на вході необхідно буде проводити температурний скринінг відвідувачів.

"Ми також передбачаємо низку пом'якшених заходів щодо карантинних обмежень, але всі вони будуть дуже чітко регламентовані, як саме можливо відвідувати той чи інший заклад", - підсумував міністр.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я на найближче засідання уряду винесе постанову про продовження карантину до 12 травня.