Енергетики подбали про забезпечення Донеччини електрикою на випадок можливих аварій. Про це під час брифінгу розповів директор департаменту розвитку базових галузей промисловості Донецької обласної військової адміністрації Артем Литвинов. 

«Регіон запитується з деяких напрямків. Тобто не буде ситуації, як минулого року, коли ми були в блекауті добу – півтори. Особливо це відчувала північ регіону. На сьогодні НЕК «Укренерго», ДТЕК і адміністрація відпрацювали деякі маршрути електроживлення», – підкреслив Артем Литвинов.

За його словами, якщо станеться якась масштабна аварія на одній із гілок, регіон буде забезпечений електроенергією через резервні схеми.

Артем Литвинов також зазначив, що з літа в Донецькій області велися регулярні комплексі роботи щодо обстеження електропідстанцій та поліпшення їхнього живлення. Вдалося відновити електропостачання в 26 населених пунктах Донеччини, зокрема у 18 на деокупованих територіях. Усього відновлено 13 електропідстанцій та 12 повітряних ліній.

Окрім цього, під час брифінгу обговорили хід опалювального сезону, забезпечення Донецької області газом, ремонт та утримання автодоріг.

Більше про брифінг Артема Литвинова – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, як підготуватися до можливих відключень електроенергії.