Чоловік «обмив» відремонтовану машину і сів за кермо.

Жителю Покровського району повідомлено про підозру в порушенні ПДР у стані сп’яніння, що спричинило смерть потерпілої (ч. 3 ст. 286-1 КК України). Про це повідомляють у Донецькій обласній прокуратурі, яка здійснює процесуальне керівництво досудовим розслідуванням.

«29 серпня 2023 року водій автомобілю «ВАЗ-2108», перебуваючи напідпитку та рухаючись з міста Авдіївка до селища Восход, порушив ПДР. При наближенні до заокруглення проїзної частини він не зменшив швидкість автівки, вона виїхала на узбіччя та врізалась у дерево», – повідомляють у прокуратурі.

Унаслідок ДТП 48-річна пасажирка, яка перебувала на передньому сидінні, отримала травми, не сумісні із життям, та померла під час евакуації до медичного закладу. Сам водій отримав забої і садна.

Під час освідування на алкотестері в чоловіка виявлено 1,67 проміле алкоголю. Як з’ясувалось, напередодні він випив спиртного, святкуючи завершення ремонту автівки.

У прокуратурі також зазначили, що три роки тому суд позбавив чоловіка права керувати транспортними засобами за нетверезе водіння.

За клопотанням прокуратури підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави.

Йому загрожує від 5 до 10 років тюрми з позбавленням права керувати транспортними засобами на такий самий строк.

Раніше повідомлялося, що в ДТП у Покровську постраждав неповнолітній хлопець.