Посадовими особами Головного управління Держпраці у Донецькій області у червні 2018 року було проведено інспекційне відвідування підприємства вугільної промисловості Донецької області.

Під час здійснення заходу контролю було виявлено факт допуску суб’єктом господарювання працівників до роботи з виконанням трудових функцій без укладення трудових договорів, що є порушенням вимог частини 3 статті 24 Кодексу законів про працю України. За результатами інспекційного відвідування уповноваженими посадовими особами Головного управління Держпраці у Донецькій області було прийнято рішення про винесення постанови про накладення штрафу у розмірі, передбаченому абзацом 2 частини 2 статті 265 Кодексу законів про працю України.

Суб`єкт господарювання, не погодившись із рішенням Головного управління Держпраці у Донецькій області, звернувся з адміністративним позовом до Донецького окружного адміністративного суду.

За результатами розгляду позову у серпні 2019 року судом було прийнято рішення щодо часткового задоволення вимог суб’єкта господарювання та визнання дій Головного управління Держпраці у Донецькій області такими, що відповідають законодавству про працю. Отже, за рішенням суду, роботодавцю доведеться сплатити штраф у розмірі 10 163 790 грн. за порушення законодавства про працю відносно 91 особи.

dn.dsp.gov.ua