В Україні розпочато підготовку до осінньо-зимового періоду. На складах і в сховищах - стабільно високі запаси енергоносіїв. Про це повідомила в.о. Міністра енергетики Ольга Буславець під час підсумкового брифінгу за результатами 100 днів роботи.

«Ми розпочали підготовку до осінньо-зимового періоду. На сьогодні ми повністю забезпечені енергоресурсами - як вугіллям, так і газом. У нас в плановому режимі відбуваються ремонтні кампанії», – зазначила Ольга Буславець.

На складах ТЕЦ і ТЕС стабільно високі запаси вугілля та мазуту: майже вдвічі більші за минулорічні. На сьогодні запаси вугілля становлять 2,5 млн тонн. На складах ТЕС та ТЕЦ накопичено 47 тис тонн мазуту, що у півтора рази більше, ніж минулого року.

У газосховищах є понад 20 млрд куб м природного газу, при чому план уряду передбачає запас газосховища не менше 17 млрд куб метрів.

Крім того, Кабмін визначив переможця конкурсу на постачальника «останньої надії» на ринку природного газу – ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз України». Його цінова пропозиція – 2711,86 грн за тис куб м з ПДВ з націнкою 0%. Наявність постачальника «останньої надії» – це стабільне та безперебійне постачання газу споживачам.