Донецький національний технічний університет піднявся в загальноукраїнському рейтингу на 11 сходинок та вдало проводить вступну кампанію. Про це розповів ректор ДонНТУ Ярослав Ляшок.

За словами ректора, в порівнянні з досвідом 2014 року, коли виш переїхав до Покровська в свій структурний підрозділ, торік евакуація до Луцька була більш складною. 

«Близько сотні працівників ДонНТУ працюють у Луцьку, живуть і навчаються там пару десятків студентів. Інші викладачі та студенти, хто де: від фронту до закордону. Жодна спеціальність не була закрита. І виш виконав державне замовлення, набравши на навчання необхідну кількість студентів», – повідомив Ярослав Ляшок.

За його словами, наразі ДонНТУ провів потужну вступну кампанію і вдома, і в гостях. Але вступники з таких міст, як Покровськ та Мирноград (віднесених до потенційної зони бойових дій) вже не мають квоти, як минулого року.

«Зараз триває процес створення особистих кабінетів абітурієнтів. В цьому питанні можуть допомогти і в Покровську, і в Луцьку», – зазначив ректор.

Він підкреслив, що попри те, що традиційно гірничі спеціальності лідирують серед абітурієнтів ДонНТУ, очікувано популярні тут комп’ютерні технології, а ось бажаючих бути економістами все менше.

Ярослав Ляшок також зазначив, що для абітурієнтів не дуже добрим є те, що ДонНТУ отримав регіональний коефіцієнт «1». Чому це так, дивіться в сюжеті ТК «Орбіта».