Всеукраїнська екологічна ліга у 2022 році відзначає 25 річницю від створення – повідомляється на  сторінці організації в Фейсбук.

Команда ВЕЛ об’єднує відомих науковців, фахівців, депутатів різних рівнів, представників місцевих громад, освітян, журналістів. Це найбільша природоохоронна громадська організація в Україні: осередки ліги представлено в усіх областях, загальна кількість членів організації становить понад 17,5 тисяч осіб.

«Саме зараз наша країна переживає важкий і навіть трагічний період своєї історії. Військова російська агресія спричиняє загибель людей, руйнування міст і селищ. Через обстріли промислових підприємств, об’єктів військової та критичної інфраструктури у довкілля потрапляють отруйні хімічні речовини. Від початку російської військової агресії експерти та активісти ВЕЛ фіксують злочини російських окупантів проти довкілля, всі обласні організації разом з волонтерами допомагають переселенцям, збирають кошти та обладнання для військових. Ми пишаємося членами нашої організації, які стали до лав ЗСУ і захищають Україну!» зазначає голова Всеукраїнської екологічнї ліги Тетяна Тимочко.

Попри всі складнощі, Всеукраїнська екологічна ліга продовжує природоохоронну роботу. В організації дякують усім, хто упродовж багатьох років підтримував організацію та робив внесок у захист довкілля.

«Ми переконані, що спільні зусилля, спрямовані на захист довкілля, дадуть можливість досягти поваги до прав Природи і людини, запровадити європейські екологічні стандарти, принципи збалансованого розвитку в системи управління державою та відновити наше довкілля після Перемоги України», – зазначає Тетяна Тимочко.