Фіналом першого дня всеукраїнської акції протесту шахтарів у Києві стали переговори делегації протестуючих з представниками Офісу президента, зокрема, із заступником голови ОП Юлією Ковалів. Про це на своїй сторінці в Фейсбуці повідомив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

За його словами, ініціативна група шахтарів вирішила погодитись на запропоновану з боку ОП зустріч з прем'єр-міністром України, однак продовжити акцію протесту.

Завтра о 10.00 працівники, профспілковці підприємств «Мирноградвугілля», «Добропіллявугілля», «Селидіввугілля», «Львіввугілля», «Волиньвугілля» продовжать акцію протесту біля будівлі Офісу президента.

«Щодо суті самих переговорів, то з самого початку склалося враження, що представники ОП намагаються ухилитися від вирішення проблем шахтарів та готові заговорити кожну з викладених шахтарями вимог, а ще б краще – розділити протестуючу братію на групки та якнайшвидше випхати з Києва. Шахтарі непохитні у своїх вимогах. Всі підняті нами питання в комплексі й становлять енергетичну безпеку країни, гарантують стабільну роботу енергетичного блоку», – пише Михайло Волинець.

Профспілковий лідер зазначив, що гірники не збираються їхати з Києва, доки не буде протокольного рішення по кожній з висунутих шахтарями вимог, та доки не будуть притягнуті до відповідальності ті, хто власноруч створював умови для енергетичної кризи.